Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van harmonie L'Union Fraternelle staat onder leiding van Tim Duijf. Daarvoor stond de slagwerkgroep onder leiding van Paul van der Heijden (a.i.), Marc Dufour en ruim 28 jaar werd de groep geleid door Ben van de Konijnenberg. Bij de oprichting van deze groep, ergens tussen 1946 en 1948, spreekt men nog van: het tamboerkorps, en in latere jaren: de drumband.

Met de huidige diversiteit van het instrumentarium en de muziek, spreken we inmiddels echter met recht over een slagwerkgroep. Het muzikale programma varieert van serieuzere concertwerken tot de meer swingende Latijns-Amerikaans getinte muziekstukken, afgewisseld met lichte rock ritmes en filmmuziek.

De slagwerkers repeteren elke woensdagavond van 20.30 uur tot 22.15 uur in de grote zaal van gemeenschapshuis 't Patronaat, te Zeelst. Naast het gebruik van snare-drum, parade-drum, dubbel-snare, tenor-drum en base-drum voor de marcherende optredens, gebruikt deze slagwerkgroep voor haar podiumconcerten natuurlijk ook nog diverse andere slagwerk- en effect-instrumenten, zoals: tamboerijn, maracas, claves, bongo's, cymbals, beat-ring, toms, trio-(/quad-)drum, zweep, vibra-slap, cow-bells, guiro, whistle, wood-blocks, conga's, cabassa, timpani (concert pauken), triangel, temple-blocks, gong, enz. 

Sinds het voorjaar van 2010 maakt ook het melodisch slagwerk deel uit van het vaste instrumentarium. Xylofoon, marimba, vibrafoon, klokkenspel en buisklokken worden vaker wel dan niet gebruikt bij de te spelen werken. Voor informatie over de slagwerkgroep kunt u terecht bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Our website is protected by DMC Firewall!