Slagwerkgroep

Ritme is de kernaktiviteit van de slagwerkgroep en daar weten de twaalf leden wel raad mee. Variërend van een traditioneel marsje tot een sfeerrijk muziekstuk, allemaal met stokken, op snaredrums, pauken en ook op melodisch slagwerk als marimba of xylofoon. Zelfs uit bezems, koffiebekers, pannen en ander huishoudelijk gerei weten ze ritme te toveren. Ze zijn te zien op het nieuwjaarsconcert en het slotconcert van Luf en elke twee jaar organiseert de slagwerkgroep haar eigen indrukwekkende show Drums and Beats. Dat is een lust voor oog en oor, want een prachtige lichtshow hoort erbij.

De instrumenten zijn eigendom van de harmonie en als je het hele arsenaal op het podium ziet staan, begrijp je dat het klaar zetten en het vervoer van het slagwerk een heel gebeuren is.

De slagwerkers repeteren elke woensdagavond van 20.30 uur tot 22.15 uur in de grote zaal van gemeenschapshuis 't Patronaat, te Zeelst.

Naast het gebruik van snare-drum, parade-drum, dubbel-snare, tenor-drum en base-drum voor de marcherende optredens, gebruikt deze slagwerkgroep voor haar podiumconcerten natuurlijk ook nog diverse andere slagwerk- en effect-instrumenten, zoals: tamboerijn, maracas, claves, bongo's, cymbals, beat-ring, toms, trio-(/quad-)drum, zweep, vibra-slap, cow-bells, guiro, whistle, wood-blocks, conga's, cabassa, timpani (concert pauken), triangel, temple-blocks, gong, enz. 

Sinds het voorjaar van 2010 maakt ook het melodisch slagwerk deel uit van het vaste instrumentarium. Xylofoon, marimba, vibrafoon, klokkenspel en buisklokken worden vaker wel dan niet gebruikt bij de te spelen werken. Voor informatie over de slagwerkgroep kunt u terecht bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Our website is protected by DMC Firewall!