Leerlingenorkest

Het leerlingenorkest van Harmonie L'Union Fraternelle bestaat uit ongeveer 15 -- overwegend jonge -- muzikanten. Zij staat onder de muzikale leiding van Dennis Frenken en zij repeteert elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur in gemeenschapshuis 't Patronaat, te Zeelst. Voor meer informatie over het leerlingenorkest kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..image.png

 Je komt bij het leerlingenorkest nadat je al een tijdje hebt meegedraaid in het beginnersorkest en wat ervaring hebt opgedaan met het bespelen van je instrument in een groep.

In de meeste gevallen zal dit zijn wanneer je het A-diploma hebt behaald aan de muziekschool. Vaak is dit één of twee jaar nadat je in het beginnersorkest bent begonnen en je dus twee of drie jaar les hebt gehad. In het leerlingenorkest gaan we weer een stapje verder. De stukken worden wat moeilijker en ook worden er meer verschillende stukken gespeeld. Het is hier dus belangrijk dat je veel zelfstandig oefent, maar dit geldt eigenlijk voor alle onderdelen van de harmonie. Vanaf het moment dat je in het leerlingenorkest speelt, kun je ook meedoen met bijvoorbeeld solistenconcoursen.

Het leerlingenorkest komt regelmatig in actie met eigen optredens maar bijvoorbeeld ook in samenwerking met andere leerlingenorkesten van Veldhoven.

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd