Jacques Claessens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dirigent Jacques Claessens van harmonie en drumband Sint Agnes uit Bunde is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Claessens (63) kreeg de koninklijke onderscheiding zaterdagavond 28 september na afloop van het galaconcert dat harmonie Sint Agnes uit Bunde gaf ter viering van haar 100 jarig bestaan.

Claessens, die dit jaar veertig jaar de scepter zwaait over het orkest van Sint Agnes, was tot 2006 alt- en sopraansaxofonist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Behalve dat hij dirigent is van de jubilerende harmonie heeft hij ook andere harmonieën in de regio onder zijn hoede.

Onder zijn leiding promoveerde Sint Agnes in 1986 naar de Superieure afdeling. Hij stond ook aan de wieg van het Eurofestival, een euregionaal festival voor Europese jeugdorkesten. Binnen de muziekcultuur wordt Claessens gezien als ambassadeur voor de blaasmuziek

Schermafbeelding 2019 10 07 om 21.01.18

Between Rock & Classic

L’ Union Fraternelle laat zich van zijn ruige kant zien bij dit concert, dat u 50 jaar terugbrengt, naar 1969. De tijd van protest tegen de gevestigde orde in de wetenschap en in de kunst. In de  muziekwereld klinkt een nieuw geluid, rock in combinatie met orkest, zoals in de rockopera Tommy en het Concerto for Group en Orchestra van Jon Lord, destijds toetsenist van Deep Purple. 

Deep Purple staat op het programma van L’UF Between Rock & Classic. 

Het harmonieorkest verzorgt het orkestrale gedeelte, Rock komt voor rekening van een 5 koppige band, waarin het destijds populaire Hammond orgel met 2 klavieren niet ontbreekt.  

Voorafgaand aan het werk van Jon Lord speelt de slagwerkgroep onder meer Narcotic, 20 jaar geleden uitgebracht door Liquido. De slagwerkgroep wordt aangevuld met een gitarist en een zangeres.

Oordopjes zijn bij de prijs inbegrepen. Voor het geval dat. 

LUF 30 nov tv scherm 1920x1080 72pdi2

 

Ter herinnering aan Ben van de Konijnenberg

In het weekend van 16 maart j.l. bereikte ons het bericht dat ons erelid Ben van de Konijnenberg op 77-jarige leeftijd is overleden.
Ben is gedurende 30 jaar instructeur van de drumband geweest (1980 - 2010). Bij zijn afscheid is hij benoemd als erelid van de vereniging.

Op vrijdag 22 maart hebben we van hem afscheid genomen.
Waarbij we de dienst met 8 (oud) tamboers hebben afgesloten, met een laatste muzikale groet aan Ben, zoals hij zelf ook altijd de repetitie afsloot: door het gezamenlijk spelen van de 16 maten.

 

54517143 2013205402139926 1938094079535480832 o

L'UF dik tevreden met 88,5 punten

L'UF heeft zichzelf overtroffen met 88,5 punten.

Na ruim een jaar voorbereiding en veel repeteren heeft L'UF 88,5 punten bij elkaar gespeeld op het concours in Veldhoven op 25 november. Het podium zat helemaal vol, er werd fantastisch gespeeld, soms ontroerend mooi, soms mooi strak of passend hard. Er zijn kippenvel en tranen gesignaleerd. Kortom: het was geweldig. Nu is het tijd om het resultaat te vieren!

Antoon Kerkhofs 70 jaar lid

Afgelopen week was Antoon Kerkhofs 70 jaar lid van L'Union Fraternelle. Wij feliciteren hem van harte met dit jubileum.

Onderstaand artikel verscheen deze week in het Veldhovens Weekblad.

 

Nieuwjaarsconcert 2019

Het nieuwjaarsconcert 2019 is weer voorbij. Alle toeters en trommels waren uit de kast gehaald. Slagwerkers in het zwart, jonge blazers in het rood en oudere blazers in het zwart. Slagwerk uit Japan, een ijselijke gil in het spookhuis, verhalen uit Schotland en een Jiddische bruiloft, het kwam allemaal langs. Mensen die voor het eerst meespeelden en mensen die al meer dan 60 jaar meespelen. En mensen die dit jaar precies 12,5, 25 of 50 jaar meespelen. Van harte gefeliciteerd allemaal.

IMG 7233 2

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd