Jacco Nefs

Jacco Nefs (1971) studeerde af als klarinettist bij Jan Cober aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en bij Sjef Douwes aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar koos uiteindelijk voor het dirigeren. Hij studeerde orkestdirectie bij Roland Kieft en David Porcelijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en bij Jac van Steen en Ed Spanjaard aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de zomers van 2003 en 2004 studeerde hij aan de beroemde Accademia Musicale Chigiana te Siena (Italië) bij Maestro Gianluigi Gelmetti.


In oktober 1994 kreeg hij een vaste aanstelling als klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine waaraan hij verbonden was tot juni 2002. Vanaf die tijd richt hij zich volledig op het dirigeren.

Als vaste dirigent is hij momenteel verbonden aan een drietal orkesten, te weten Harmonie L'Union Fraternelle (sinds 19 maart 2015), de Amsterdamse Tram Harmonie en Regionaal Symfonieorkest Oss. Daarnaast is hij ook dirigent en medeoprichter van Orkest Orventus, een semiprofessioneel harmonieorkest dat zich richt op originele composities voor blaasorkest en twee maal per jaar een concertserie verzorgt.
Naast zijn activiteiten als dirigent is hij veelvuldig actief als bewerker en arrangeur in een breed scala van muziekstijlen.

Jacco Nefs

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd