In Memoriam Luuk van de Put

Wat een verrijking, de snaren van de contrabas bij het harmonieorkest. Na een optreden op de basgitaar-snaren ook een verrijking bij de slagwerkgroep. Je was meteen één met de groep. Een solide basis in vele opzichten, eentje om op te bouwen, waar we altijd op konden rekenen. 

De woensdagavond werd “heilig”; je kon oprecht balen als de repetitie niet door kon gaan. Je was er altijd: voor de muziek, om de handen uit de mouwen te steken of om gewoon gezellig samen wat te drinken en te kletsen. Altijd paraat. Vaak iets te laat. Nooit te zacht. En niet te stoppen, zowel muzikaal als vocaal. De enige van ons die in zijn eentje een echte 10-man sterke brul kon neerzetten bij “Battle of Bannockburn”. Degene die eindeloze verhalen kon vertellen tijdens de 3e helft, waardoor dat heerlijke speciaalbiertje maar niet op ging.

Luuk = Muziek. Een wandelende muziekencyclopedie, met altijd een feitje of anecdote paraat over een band, muzikant of muziekstuk. En jouw professionele inbreng met licht en geluid maakten onze Drums & Beats echt af. Dan zwoegde je door tot in de late uurtjes, voor ons clubje!

Je verzorgde het vrachtwagentje voor instrumenten, je zat in de concertcommissie, en ook voor niet muzikale activiteiten was je altijd van de partij met een gezellige bijdrage.

Wat zijn we blij dat we samen je droomconcert hebben neergezet - het Rock Concert- met de basgitaar als stralend middelpunt.

En man wat gaan we je enorm missen, alles, inclusief de droge grapjes.

Inderdaad Luuk: pas als de bas er niet meer is, weet je dat je hem mist...

Je muziekvrienden

Luuk van de Put 1 Luuk van de Put 2 Luuk van de Put 3

 

 Foto's gebruikt met toestemming van Paula Anglès Fotografie.

I Pray for the Power of Love

In een tijd van sociale onthouding en beperkte vrijheid, in de strijd tegen een onzichtbare vijand, heeft harmonie L'Union Fraternelle een bijzondere ode opgenomen voor hen die het leven lieten voor onze vrijheid.

Met deze online uitvoering van “ I Pray for the Power of Love ” van componist Dimitri Bortniansky gedenken wij op deze 4e mei 2020 op gepaste wijze.

Rabo bank bedankt

We bedanken Rabobank Eindhoven-Veldhoven en natuurlijk alle stemmers voor hun donatie.

 IMG 20191114 WA0000

Jacques Claessens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

29-09-2019

Dirigent Jacques Claessens van harmonie en drumband Sint Agnes uit Bunde is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Claessens (63) kreeg de koninklijke onderscheiding zaterdagavond 28 september na afloop van het galaconcert dat harmonie Sint Agnes uit Bunde gaf ter viering van haar 100 jarig bestaan.

Claessens, die dit jaar veertig jaar de scepter zwaait over het orkest van Sint Agnes, was tot 2006 alt- en sopraansaxofonist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Behalve dat hij dirigent is van de jubilerende harmonie heeft hij ook andere harmonieën in de regio onder zijn hoede.

Onder zijn leiding promoveerde Sint Agnes in 1986 naar de Superieure afdeling. Hij stond ook aan de wieg van het Eurofestival, een euregionaal festival voor Europese jeugdorkesten. Binnen de muziekcultuur wordt Claessens gezien als ambassadeur voor de blaasmuziek

Schermafbeelding 2019 10 07 om 21.01.18

Ter herinnering aan Ben van de Konijnenberg

In het weekend van 16 maart j.l. bereikte ons het bericht dat ons erelid Ben van de Konijnenberg op 77-jarige leeftijd is overleden.
Ben is gedurende 30 jaar instructeur van de drumband geweest (1980 - 2010). Bij zijn afscheid is hij benoemd als erelid van de vereniging.

Op vrijdag 22 maart hebben we van hem afscheid genomen.
Waarbij we de dienst met 8 (oud) tamboers hebben afgesloten, met een laatste muzikale groet aan Ben, zoals hij zelf ook altijd de repetitie afsloot: door het gezamenlijk spelen van de 16 maten.

 

54517143 2013205402139926 1938094079535480832 o

L'UF dik tevreden met 88,5 punten

25-11-2018

L'UF heeft zichzelf overtroffen met 88,5 punten.

Na ruim een jaar voorbereiding en veel repeteren heeft L'UF 88,5 punten bij elkaar gespeeld op het concours in Veldhoven op 25 november. Het podium zat helemaal vol, er werd fantastisch gespeeld, soms ontroerend mooi, soms mooi strak of passend hard. Er zijn kippenvel en tranen gesignaleerd. Kortom: het was geweldig. Nu is het tijd om het resultaat te vieren!

Nieuwjaarsconcert 2019

Het nieuwjaarsconcert 2019 is weer voorbij. Alle toeters en trommels waren uit de kast gehaald. Slagwerkers in het zwart, jonge blazers in het rood en oudere blazers in het zwart. Slagwerk uit Japan, een ijselijke gil in het spookhuis, verhalen uit Schotland en een Jiddische bruiloft, het kwam allemaal langs. Mensen die voor het eerst meespeelden en mensen die al meer dan 60 jaar meespelen. En mensen die dit jaar precies 12,5, 25 of 50 jaar meespelen. Van harte gefeliciteerd allemaal.

IMG 7233 2

 

Antoon Kerkhofs 70 jaar lid

Afgelopen week was Antoon Kerkhofs 70 jaar lid van L'Union Fraternelle. Wij feliciteren hem van harte met dit jubileum.

Onderstaand artikel verscheen deze week in het Veldhovens Weekblad.

 

Harm van Venrooij

harm

Het gebeurde aan de keukentafel. Daar kreeg Harm als klein ventje een vork en lepel in zijn handen gedrukt en begon hij te tikken! De borden en pannen waren niet veilig. Overal werden deuken en barsten in geslagen. Als hier niets aan gebeurde, bleef er niets van zijn moeders servies over!

Zo kwam Harm bij Harmonie TOG Berlicum terecht voor trommelles. Hij en zijn ouders zijn naar de opendag gegaan om eens te kijken of het wat was. Hij vond het geweldig! Toen de slagwerkgroep speelde wist hij het zeker: daar moest hij ook zo snel mogelijk bij. Zo begon de trommel carrière! Maar daar bleef het niet bij. Na talloze voorspeeldagen en concoursen leek het hem ook leuk om te gaan drummen.

De wekelijkse drumles bij Tonn vd Veerdonk (later Rhythm Impact) dat was het helemaal! Na een aantal jaren repeteren in zijn oefenruimte aan huis, was het tijd om meer naar buiten te treden. Hij startte met de Jeugdhofkapel, de plaatselijke carnavalskapel. Daarna volgden bandjes zoals De Flowfabriek, De Kern, Cloudnine, en bigbands zoals de Udens Big Band en Big Band 5607. Harm speelde onder andere op de volgende podia: 013 Tilburg (grote zaal – kleine zaal – Batcave), Poppodium W2 ’s-Hertogenbosch, Spanje – de oktober feesten, Festyland, Extrema, Jera on Air Festival, Jazz in Duketown, Paaspop, Lowlands en talloze kroegen.

Docent Maarten Poirters hielp hem op weg naar de toegang tot het Conservatorium. Hier heeft Harm de opleiding Lichte muziek, Drums gevolgd. Aan het Conservatorium in Tilburg kreeg hij o.a. lessen bij Hans van Oosterhout, Hans Raaijmakers, Michiel Westerhuis en Frans van Grinsven. 

Bovendien verzorgt hij drumlessen voor Rhythm Impact in Berlicum en voor 040 Muziek in Meerhoven, Best en Veldhoven. Verder is hij actief als freelance muzikant.

www.harmvanvenrooij.com

Drums & Beats

Zaterdagavond 4 november 2017 ging het dak er weer af voor de 3de editie van Drums & BeatsDrumsNBeatsLogo AnimatedSmall

Een muzikaal spektakel waarbij de slagwerkgroep met DJ en live band ervoor zorgden dat de voetjes van de vloer gingen! Dit keer in samenwerking met meesterpercussionist Gijs Anders van Straalen en aangevuld met de energieke dans van Sanshja Dance en Special Acts.

Drums & Beats biedt een unieke mix voor een avondje gezellig stappen. Een avondvullend programma met veel afwisseling van zang, dans, maar natuurlijk ook een grote rol voor onze eigen slagwerkgroep.

Het evenement vond plaats in de zaal van de Handboogvereniging VZOD aan de Blaarthemseweg 84 te Zeelst.

Drums & Beats is mede mogelijk gemaakt door onze Sponsoren

Flyer voorkant Drums& Beats Flyer Front  Flyer achterkantDrums & Beats Flyer Back

Between Rock & Classic

Between Rock & Classic

L’ Union Fraternelle laat zich van zijn ruige kant zien bij dit concert, dat u 50 jaar terugbrengt, naar 1969. De tijd van protest tegen de gevestigde orde in de wetenschap en in de kunst. In de  muziekwereld klinkt een nieuw geluid, rock in combinatie met orkest, zoals in de rockopera Tommy en het Concerto for Group en Orchestra van Jon Lord, destijds toetsenist van Deep Purple. 

Deep Purple staat op het programma van L’UF Between Rock & Classic. 

Het harmonieorkest verzorgt het orkestrale gedeelte, Rock komt voor rekening van een 5 koppige band, waarin het destijds populaire Hammond orgel met 2 klavieren niet ontbreekt.  Voorafgaand aan het werk van Jon Lord speelt de slagwerkgroep van L’UF onder meer Narcotic, 20 jaar geleden uitgebracht door Liquido. De slagwerkgroep wordt aangevuld met een gitarist en een zangeres.new buy tickets button 11 orig 

 LUF Between RC poster LR

Archief

In de loop der tijd groeit dit archief waarbij het de bedoeling is dat nieuwsitems, concertaankondigingen, etc, bewaard blijven om later nog eens terug te kunnen kijken.

Our website is protected by DMC Firewall!