Tim Duijf

Tim Duijf, geboren en getogen in Breda waar hij ook zijn muzikale carrière is gestart. Als jongen van 15 jaar begonnen als slagwerker bij Brassband West-Brabant en Nassau Harmonie Breda. Na lessen bij Jurgen Damen aan de Nieuwe Veste Breda heeft Tim in 2007 zijn D bijzonder cum laude behaald.

Naast de slagwerklessen heeft Tim bij het Brabants Fanfare Orkest gespeeld en hier aan diverse muziekprojecten meegedaan als bijvoorbeeld het Wereld Muziek Concours. Verder zijn als freelance slagwerker vele diverse orkesten, koren en slagwerkgroepen in de regio hem bekend en speelt hij graag mee met uitdagende projecten.

De slagwerkgroepen van Fidelis uit Breda hebben een 7 tal jaar onder zijn hoede gestaan. Tim heeft met de jonge slagwerkers evenementen georganiseerd als het “Percussion Dance Event” en “Pop featuring Percussie”. Dansbare muziek voor en door jonge enthousiastelingenin een urban jasje. Combinaties van slagwerkgroep met liveband, DJ en breakdance zijn dan ook orde van de dag in Tim zijn visie over het hedendaags slagwerk. Naast dit moderne spektakel is de A-groep van Slagwerkgroep Fidelis in 2009 vanuit de introductie-afdeling gepromoveerd naar de 1e klasse. Iets waar hij nog altijd erg trots op is.

Ook is Tim te zien bij zijn coverband BLISH (www.blishonline.nl) waarmee hij Nederland onveilig maakt. BLISH is een jonge hippe band die er naar streeft altijd de allernieuwste hits ten gehore te brengen. Door de vele dance-invloeden is het onmogelijk om stil te blijven staan. Door het gebruik van vele samples in combinatie met band ontstaat er een energieke live-act.

 

Momenteel is Tim druk bezig met zijn eigen bedrijf, Lucifers Slagwerk. (www.lucifersslagwerk.nl) Hiermee verzorgen Tim en collega Silvester onder andere slagwerkworkshops voor het bedrijfsleven met thema’s als communicatie, assertiviteit en teambuilding. Ook is er een programma met voorstellingen en workshops voor basis en middelbaar onderwijs en kunnen vriendengroepen, voetbalteams, teamuitjes en vrijgezellenfeestjes met de onweerstaanbare behoefte om eens een lekker potje te drummen bij zeker hem terecht. Naast dit alles spelen de heren ook als slagwerkduo onder de naam “Heethoofden” en bevat Lucifers Slagwerk een spetterende slagwerkgroep “De Slagwerkersbende”. Dreunende bassdrums, zingende toms en snijdende snares. Opgefokte gasten en één dame die haar mannetje staat, spelen eigen composities met passie en vuur, met overtuiging en daadkracht, met vertrokken gezichten en witte knokkels, maar ook met humor en stijl.

Sinds april 2012 staat Tim voor de slagwerkgroep van LUF en doet dit met veel plezier. Een enthousiaste groep waar veel mee te doen is. Gestemd en ongestemd, klassiek en modern. Hij kan zich hier weer heerlijk uitleven en zal dat zeker doen!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!