Dominique Rohenkohl

Dominique Rohenkohl is op zes jarige leeftijd begonnen als slagwerker bij fluit- en tamboerkorps Excelsior in Montfort. Hier kreeg hij les op snaredrum van Dhr. Jo Zinzen en heeft hij zijn D-diploma behaald bij muziekschool Kreato. Later is hij ook melodisch slagwerk en pauken gaan spelen. Op 17 jarige leeftijd besloot Dominique om als instructeur aan de slag te gaan bij enkele drumbands. Na enige tijd kreeg hij de mogelijkheid om instructeur te worden van een fluit- en tamboerkorps. Dit was de nieuwe uitdaging die hij nodig had. Door veel studeren en zichzelf continu proberen te verbeteren is hij op dit moment gediplomeerd dirigent van het fluit- en tamboerkorps St. Paulus te Schaesberg. Hier wordt, met alle soorten fluiten van pijperfluit tot basfluit en van snaredrum tot basmarimba met alle denkbare instrumenten ertussen en een combo, muziek gemaakt waar swing in zit.

Begin 2018 heeft Dominique besloten om wederom een nieuwe uitdaging aan te gaan en de basisopleiding tot HaFaBra-dirigent te gaan volgen. In 2021 heeft hij deze opleiding, met wat corona-vertraging, met goed gevolg af kunnen ronden. Al tijdens de basisopleiding heeft hij besloten om ook de bachelor opleiding HaFaBra directie te starten bij Dhr. Chris Derikx. Dit heeft er toe geleid dat hij zich nu dirigent van jeugdfanfare Sint Aldegondis te Maasbree en Fanfare St. Joseph Beringe mag noemen.

Sinds november 2022 is Dominique ook dirigent van het leerlingenorkest van Harmonie L’Union Fraternelle. Het leiding geven aan deze zeer gemotiveerde groep jonge muzikanten geeft hem ontzettend veel voldoening en zorgt er voor dat hij als dirigent nog meer gemotiveerd is om zijn opleiding zo snel mogelijk af te ronden.

Our website is protected by DMC Firewall!