Bruno Alonso Iglesias

Bruno Alonso Iglesias is een Spaanse saxofonist, docent en dirigent die in Nederland gevestigd is. Hij wordt beschreven als een "veelzijdige en smaakvolle" muzikant, en zijn saxofoongeluid als "kleurrijk maar altijd warm". Hij speelt en omarmt een breed scala aan muziekstijlen, van barok tot hedendaagse muziek, en heeft ook jazz en improvisatie gestudeerd.

Bruno is in 2022 afgestudeerd voor zijn Master of Music als saxofoonstudent van Andreas van Zoelen aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar ontving hij ook zijn Bachelor Diploma in 2020. Tijdens zijn studies volgde hij masterclasses bij musici zoals Jean Pennings, Martien Maas, Harry White, Ryo Noda, Claude Delangle, Arno Bornkamp,  Joshua Hyde, het Ràscher Saxophone Quartet en het Berlage Saxophone Quartet. Tegenwoordig is hij een actieve solist en kamermuziekspeler, die continu op zoek is naar nieuwe muziek en mogelijkheden om het repertoire voor zijn instrument uit te breiden. Hierdoor doet hij veel met (eigen) transcripties evenals met hedendaagse muziek, zonder daarbij het traditionele repertoire voor klassieke saxofoon te verwaarlozen.

Bruno heeft ook een aanzienlijk orkestervaring. Hij zette zijn eerste muzikale stappen als leerling van Elisa Arias en lid van het Saxofoon Orkest van Redondela. Hiermee nam hij drie albums op en nam hij deel aan tournees door Spanje en Europa. Reeds in Nederland heeft hij zich gevestigd als gebruikelijke deelnemer aan concerten, opnames en tournees met verschillende orkesten, zoals het NJFO (Nationaal Jeugd Fanfare Orkest), Philarmonie Zuidnederland en het Raschèr Academy Orchesta. Hij heeft ook enkele invallen in de jazzmuziek gedaan: hij is lid geweest van het Zuid Nederlands Workshop Orkest en heeft deelgenomen aan projecten met onder andere de Metropole Orkest Academy.

Hij is tevens gepassioneerd toegewijd aan muziekonderwijs en geeft tegenwoordig saxofoonles bij Muzelinck, de muziekschool van Oss, en eveneens bij meerdere verenigingen in Noord-Brabant en Gelderland.

Daarnaast heeft Bruno orkestdirectie gestudeerd. Hij nam lessen bij Hardy Mertens, Louis Buskens en tegenwoordig bij Sander Teepen. Verder heeft hij ook masterclasses gevolgd, zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds september 2023 is hij dirigent van het Leerlingenorkest van Harmonie L’Union Fraternelle.

Bruno 2

Our website is protected by DMC Firewall!