is sinds februari 2018 de dirigent van het leerlingenorkest van L’UF.

Hij is op 23 mei 1997 geboren in Maastricht en vervolgens opgegroeid iBunde, een dorpje bij Maastricht. Op de basisschool begon hij met blokfluitlessen, waarbij hij steeds meer interesse kreeg in de ‘echte’ instrumenten. Na twee jaar blokfluit te hebben gespeeld heeft hij zich aangemeld bij de plaatselijke harmonie St. Agnes. Tijdens een gesprek met de dirigent van de harmonie, Jacques Claessensis de keuze gemaakt om op trompet te beginnen. Vanaf dat moment kreeg Dennis les van Els Claessens, de vrouw van Jacques. Zijn eerste vraag aan Els was: ‘Wat is het record aantal boeken dat ooit iemand heeft uitgespeeld in het eerste jaar’. Els antwoorde: ‘Dit zijn er drie geweest, maar dat was heel bijzonder’. Vanaf dat moment wilde Dennis alleen maar dit record verbreken en zo goed mogelijk worden. 

Na twee jaar lessen gaf hij zich op voor een aantal solistenconcoursen. Toen merkte hijhoe leuk hij het vond om een muziekstuk zo goed mogelijk uit te voeren. "Het werd steeds duidelijker dat muziek voor mij gemaakt was". Op 12 jarige leeftijd ging Dennis samen met zijn lerares naar het Conservatorium te Amsterdam om bij FritDamrow(voormalig trompettist Koninklijk Concertgebouw Orkest) te kijken of er potentie in zat voor de toekomst. Hier is de keuze gemaakt om van Theo Wolters les te krijgen op het Conservatorium in Maastricht en dat is nog steeds het geval.

Na regionale concoursen is Dennis gaan zoeken naar meer uitdaging. Dat leidde onder andere tot een plaats in denationale halve finale van het Prinses Christina Concours in 2014 en in 2017 een derde plaats op het Euroconcours. Het Prinses Christina Concours is een competitie waar alle klassieke muzikanten aan meedoen. Dit zijn niet alleen blazers, maar ook strijkers, pianisten en zangers. Deze competitie heeft Dennisveel gebracht in zijn ontwikkeling als muzikant. Vanwege de goede resultaten heeft hij concerten mogen geven in binnen- en buitenland.

In december 2016 is Dennis begonnen met directielessen bij Chris Derikx, waar hij de basis  van het dirigeren heeft geleerd. Het leerlingenorkest van L’UF is zijn eerste eigen orkest. Dennis: "Ik voel me vereerd om met deze muzikanten te mogen werken en hoop dat we samen mooie dingen mogen meemaken."

 

343T001 legenda1d

L'UF agenda

Aankomende evenementen


LUF orkesten

L'UF vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en vrijwilligers.


LUF

L'UF 

English information

                           __________________________________

Our website is protected by DMC Firewall!