Harmonie L'Union Fraternelle
Harmonie L'Union Fraternelle

Welkom op de website van harmonie L'Union Fraternelle uit Zeelst, Veldhoven. In het menu hier links weergegeven, vindt u een overzicht van de onderwerpen die op deze site te vinden zijn.
Onder elk item op deze hoofdpagina vindt u een knop waarmee u het item eenvoudig kunt delen met familie, vrienden en kennissen.


 

Nieuwjaarsconcert 2017

Op zondag 8 januari om 13.45 uur wordt door harmonie L'Union Fraternelle traditiegetrouw het muzikale jaar geopend met het nieuwjaarsconcert. Alle orkesten van onze harmonie zullen dan een optreden verzorgen in theater De Schalm.

Na het concert is iedereen weer welkom in 't Patronaat om het glas te heffen op het nieuwe jaar en onze jubilarissen te huldigen. Kaartjes (5 euro per stuk, vrije plaatskeuze) zijn verkrijgbaar via de website.

 

Najaarsconcert van drie orkesten.

Op zondag 20 november zal het harmonie-orkest van L'Union Fraternelle een middagconcert (aanvang 14 uur) verzorgen in Theater de Schalm.

Dit concert is in samenwerking met nog twee andere orkesten: De Amsterdamse tramharmonie en muziekvereniging Concordia uit Meterik waarbij de eerste net zoals de Zeelster harmonie wordt gedirigeerd door Jacco Nefs. Concordia staat onder leiding van Chris Derikx.

Voor beide gastorkesten is dit concert een try-out voor hun concours dat een week later zal plaatsvinden, eveneens in de Schalm.

 

Kaartjes à 5 euro zijn te verkrijgen via de website of aan de theaterkassa.

 

We hopen U op ons najaarsconcert te ontmoeten!

 

 

Dodenherdenking

Op zaterdag 17 september werden de 19 slachtoffers herdacht die omkwamen bij het bombardement van 17 september 1944, een dag voor de bevrijding.
Om 18.00 uur verzamelden het O.L.V- gilde, leden van Zeelst schrijft Geschiedenis, het harmonieorkest en vele anderen zich bij het monument "Donderslag bij heldere Hemel" tussen het Meiveld en de Heuvelstraat.
Een stille tocht trok naar de H. Willibrorduskerk, waar een Heilige mis werd opgedragen.
Tenslotte werden op het kerkhof bij het grafmonument kransen gelegd.

 

Slagwerkgroep samen met Veldhovens Mannenkoor in het Evoluon.

 

Zondagmiddag 11 september om 14 uur zal de Slagwerkgroep meewerken aan het concert "Binden en Verbinden" van het Veldhovens Mannenkoor.

Tijdens het concert zullen verschillende muziekstijlen uit verschillende perioden ten gehore worden gebracht.

Het concert vindt plaats in het Evoluon, dat dit jaar 50 jaar bestaat.

 

Entree is gratis maar er zal wel een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

 

Zoals op onderstaande foto's is te zien, was het concert een groot succes met de afwisseling tussen zang, dans en muziek.

Een vorm van 'verbinding' die hopelijk vaker zal plaatsvinden want iedereen heeft genoten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonie l'Union Fraternelle wenst u een fijne vakantie toe!

 

Afsluitend concert blazersklas

 

A.s. donderdag 7 juli om 18:30 uur zal de blazersklas van de Heiacker en LUF een afsluitend concert geven in het Patronaat, de entree is gratis.

In de blazersklas (een samenwerking tussen muziekschool en harmonie) leren kinderen in acht lessen de eerste beginselen van het bespelen van een instrument.

De nadruk ligt hierbij op het samen spelen met anderen.

 

Inmiddels werken we als LUF mee aan diverse blazersklassen op 't Slingertouw, de Heiacker en de Casimir school. Eerder vond al een afsluitend concert plaats met leerlingen van 't Slingertouw.

Het afsluitend concert van de Casimirschool op vind op 14 juli plaats (op de kiosk).

 

Het is voor de leerlingen natuurlijk extra leuk als ze een groot publiek hebben om voor te spelen dus U bent van harte welkom om te komen luisteren.

 

 

 

Tuinconcert in 't Oude Slot

 

 

Zaterdag, 2 juli werkte de slagwerkgroep mee aan een dansvoorstelling in Best.

Het werd een daverend succes!

 

 

D-examens bij Art4U

Afgelopen donderdag 24 juni vond bij Art4U het D-examen plaats van Siebren van Noort (bariton), en Evien Vrijmoeth (saxofoon). Beiden zijn met goede punten geslaagd. Van harte proficiat!

De werden door het Harmonieorkest van L'UF begeleid in de volgende stukken:

  • Ballade, Alfred Reed (examenstuk Evien)
  • The Green Hill, Bert Appermont (examenstuk Siebren)

Tijdens het beraad van de examencommissie heeft het harmonieorkest nog Deel 1 en 3 uit de Second suite for Band, van Alfred Reed ten gehore gebracht.

De dag daarvoor heeft Matthias Boekenstijn zijn D-examen op fagot gedaan en is ook met goede punten geslaagd! Gefeliciteerd!

 

 

 


Pagina 1 van 5