Harmonie L'Union Fraternelle
Harmonie L'Union Fraternelle

Welkom op de website van harmonie L'Union Fraternelle uit Zeelst, Veldhoven. In het menu hier links weergegeven, vindt u een overzicht van de onderwerpen die op deze site te vinden zijn.
Onder elk item op deze hoofdpagina vindt u een knop waarmee u het item eenvoudig kunt delen met familie, vrienden en kennissen.


 

Dodenherdenking

Op zaterdag 17 september werden de 19 slachtoffers herdacht die omkwamen bij het bombardement van 17 september 1944, een dag voor de bevrijding.
Om 18.00 uur verzamelden het O.L.V- gilde, leden van Zeelst schrijft Geschiedenis, het harmonieorkest en vele anderen zich bij het monument "Donderslag bij heldere Hemel" tussen het Meiveld en de Heuvelstraat.
Een stille tocht trok naar de H. Willibrorduskerk, waar een Heilige mis werd opgedragen.
Tenslotte werden op het kerkhof bij het grafmonument kransen gelegd.

 

Slagwerkgroep samen met Veldhovens Mannenkoor in het Evoluon.

 

Zondagmiddag 11 september om 14 uur zal de Slagwerkgroep meewerken aan het concert "Binden en Verbinden" van het Veldhovens Mannenkoor.

Tijdens het concert zullen verschillende muziekstijlen uit verschillende perioden ten gehore worden gebracht.

Het concert vindt plaats in het Evoluon, dat dit jaar 50 jaar bestaat.

 

Entree is gratis maar er zal wel een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

 

Zoals op onderstaande foto's is te zien, was het concert een groot succes met de afwisseling tussen zang, dans en muziek.

Een vorm van 'verbinding' die hopelijk vaker zal plaatsvinden want iedereen heeft genoten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonie l'Union Fraternelle wenst u een fijne vakantie toe!

 

Afsluitend concert blazersklas

 

A.s. donderdag 7 juli om 18:30 uur zal de blazersklas van de Heiacker en LUF een afsluitend concert geven in het Patronaat, de entree is gratis.

In de blazersklas (een samenwerking tussen muziekschool en harmonie) leren kinderen in acht lessen de eerste beginselen van het bespelen van een instrument.

De nadruk ligt hierbij op het samen spelen met anderen.

 

Inmiddels werken we als LUF mee aan diverse blazersklassen op 't Slingertouw, de Heiacker en de Casimir school. Eerder vond al een afsluitend concert plaats met leerlingen van 't Slingertouw.

Het afsluitend concert van de Casimirschool op vind op 14 juli plaats (op de kiosk).

 

Het is voor de leerlingen natuurlijk extra leuk als ze een groot publiek hebben om voor te spelen dus U bent van harte welkom om te komen luisteren.

 

 

 

Tuinconcert in 't Oude Slot

 

 

Zaterdag, 2 juli werkte de slagwerkgroep mee aan een dansvoorstelling in Best.

Het werd een daverend succes!

 

 

D-examens bij Art4U

Afgelopen donderdag 24 juni vond bij Art4U het D-examen plaats van Siebren van Noort (bariton), en Evien Vrijmoeth (saxofoon). Beiden zijn met goede punten geslaagd. Van harte proficiat!

De werden door het Harmonieorkest van L'UF begeleid in de volgende stukken:

  • Ballade, Alfred Reed (examenstuk Evien)
  • The Green Hill, Bert Appermont (examenstuk Siebren)

Tijdens het beraad van de examencommissie heeft het harmonieorkest nog Deel 1 en 3 uit de Second suite for Band, van Alfred Reed ten gehore gebracht.

De dag daarvoor heeft Matthias Boekenstijn zijn D-examen op fagot gedaan en is ook met goede punten geslaagd! Gefeliciteerd!

 

 

 

U bent van harte welkom!

 

 

 

Potgrond 2016Op zaterdag 5 maart vindt de jaarlijkse “potgrondactie” van harmonie L’Union Fraternelle plaats. Deze actie houdt in dat er zakken met potgrond aan de deur verkocht gaan worden in heel Zeelst (gebied tussen Peter Zuidlaan – Heerbaan – Hagendoornseweg – Heemweg), in de Polders (gebied tussen Muggenhol en Djept) en in een deel van Cobbeek. De zakken hebben een inhoud van 40 liter en kosten 4 euro per stuk, 3 zakken voor een tientje. Als u uw potgrond op deze dag koopt, ondervindt u niet alleen het gemak van het thuisbezorgen van de zakken, ook steunt u hiermee de harmonie.

Vanaf 9.30 uur zullen we vertrekken om de potgrond te verkopen. Bent u van plan een grote hoeveelheid potgrond te kopen (meer dan 10 zakken), dan zou het fijn zijn als u dit van tevoren laat weten op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Bent u ons misgelopen? Dan kunt u de potgrond ook kopen bij onze uitvalsbasis aan de Vijverstraat 11.

 

 


Pagina 1 van 5